SPATII COMERCIALE DE VANZARE ALBA IULIA

 În ultimii 10 ani, interesul românilor pentru piața de capital a scăzut în raport cu cel față de investițiile în produsele imobiliare. Indiscutabil este faptul că achiziția de spații comerciale reprezintă cel mai sigur plasament financiar, atât pe termen mediu dar mai ales pe termen lung. 

O investiție într-un spațiu comercial se consideră rentabilă dacă poate fi recuperată în mai puțin de 130 de luni și foarte rentabilă dacă amortizarea se întâmplă sub 100 de luni. Veniturile pasive obținute din chirii sunt cu atât mai sigure cu cât spațiul comercial se află într-o poziție centrală a orașului.

Începând de la spații comerciale de 30 de mp și până la cele de peste 200 de mp, volumul tranzacțiilor a fost mereu ridicat în ultimii 5 ani. Așa cum s-a întâmplat în anii 2009-2012, în cazul unei corecții a pieței imobiliare, interesul pentru spațiile comerciale va crește față de restul produselor imobiliare, respectiv spațiile locative sau terenuri. 

În Alba Iulia, prețul pentru spații comerciale se situează între 1200 de euro / mp și 3000 de euro / mp în funcție de zona orașului în care ele se află, dar mai ales de poziția față de marile intersecții. Chiriile pentru spațiile comerciale variază între 10 euro / mp și 25 de euro / mp. 

Există trei tipuri principale de proprietăți comerciale în care poți investi: spații industriale, comerciale și de birouri. 

În ce proprietate ar trebui să investești? Tipul de proprietate în care ar trebui să investești va depinde de obiectivele tale și de ceea ce cauți într-o proprietate.

Spațiile comerciale de birouri, retail și industriale oferă diferite oportunități și provocări pentru investitori.

Important este să faci cercetări și să înțelegi piața înainte de a investi. Înțelegând ceea ce oferă fiecare tip de proprietate comercială, investitorii pot lua o decizie mai informată despre modul în care să-și investească banii.  

Ce ar trebui să știu înainte de a investi în imobiliare comercială? Cu proprietăți imobiliare comerciale, puteți investi în mai multe proprietăți care vă oferă mai multe fluxuri de venit. 

De exemplu, dacă un chiriaș rezidențial încetează să plătească chiria, veți pierde fluxul de venituri. 

Cu toate acestea, veți avea întotdeauna surse de venit suplimentare pentru a compensa acele probleme de flux de numerar cu o proprietate comercială cu mai multe unități. Gândiți-vă la imobilul comercial ca la o investiție mai stabilă. Investițiile imobiliare comerciale nu trebuie să fie intimidante. 

Există o mulțime de opțiuni disponibile, trebuie doar să găsești alegerea potrivită pentru tine. 

Atunci când apelezi la închirierea unui spațiu de birouri, comercial sau de producție, ar trebui să te intereseze costurile de întreținere precum și prețul chiriei.  

Costul chiriei se încadrează în bugetul pe care ți-l poți permite? O altă măsura la care să fii atent este stabilirea cât mai clară a termenilor de închiriere.  

Te-ai decis ce tip de proprietate comercială este mai potrivit pentru tine? 

Mulți antreprenori fac două greșeli: speculează prea mult și nu efectuează suficiente cercetări atunci când iau decizii cu privire la spațiul de care au nevoie”, spune Trifu Mircea, agentul tău imobiliar. 

Un broker nu numai că va evalua spațiul care se potrivește nevoilor specifice de afaceri, dar el sau ea vă va ajuta să vă asigurați că fiecare ban investit este optimizat. 

Brokerii vor evalua piața imobiliară comercială pentru a vedea ce tipuri de proprietăți sunt solicitate și pentru a calcula spațiul necesar pentru a găzdui creșterea viitoare.  

Dacă dorești să afli mai multe despre modul în care am ajutat mii de clienți să achiziționeze cu succes proprietăți comerciale de calitate în toată țara, contactează-ne astăzi.  

Lucrează cu un broker imobiliar comercial cu experiență.

Vezi mai multe spații comerciale de vânzare din portofoliul Trifu Imobiliare în Alba Iulia, precum și spații de birouri de închiriat Alba Iulia, care abia așteaptă ca tu să-ți deschizi afacerea.